Z Wiki Grepolis PL
Skocz do: nawigacja, szukaj

Ponowny start, restart - zaczęcie gry od nowa na tym samym nicku na danym świecie. Może to nastąpić w wyniku podboju wszystkich miast lub poprzez wybór "Ponowny start" w ustawieniach konta.

Utracone zostają wszystkie miasta i jednostki, ponowne rozpoczęcie gry spowoduje stworzenie nowego miasta, posiadającego 175 punktów. Punkty walki oraz odznaczenia pozostają bez zmian.

Jeśli rozpoczynasz grę od nowa, a wcześniej miałeś co najmniej 3 poziom kultury, to wówczas rozpoczniesz grę z 3 slotami (1 już wykorzystanym na miasto startowe). Przykładowo, jeśli posiadałeś 10 poziom kultury, będziesz miał tylko 3 sloty. W przeciwnym razie będziesz miał 2 sloty (w tym 1 już wykorzystany). Po restarcie punkty walki się nie kasują, jednak wielokrotności 300 (tyle, ile kosztuje jeden pochód) zostają zablokowane. Przykładowo, jeśli posiadasz 670 punktów walki i nie zrobiłeś żadnego pochodu przed restartem, po rozpoczęciu gry na nowo będziesz mógł wykorzystać tylko 70 punktów.

Funkcja restartu jest dostępna także podczas bana, jeśli jego możliwość jest przewidziana dla danego typu przewinienia.

Jeśli w momencie utraty ostatniego miasta lub włączenia restartu jesteś członkiem sojuszu, to wówczas obok róży kierunków będziesz miał opcję zaczęcia gry od nowa w pobliżu Twoich sojuszników.

Elementy gry, które nie przepadają podczas restartu

Zwróć uwagę na to, że mowa jest o opcji ponowny start w ustawieniach gry. Jeżeli konto zostanie całkowicie skasowane ze świata (nick zostanie usunięty z rankingu), a następnie zaczniesz grę od nowa na danym świecie, to wszystkie poniższe funkcje przepadną.

Roza kierunkow.png